Közel volt!

Picture
Kora reggel indultunk Miskolcra, ahol a Betyárok vártak ránk. Elég korán kellett kelni, de a
csapat lelkes volt. 1 sorral és 3 cserével indultunk el. Klinghammer Zoli sérült, Józsi beteg,
Patrik és Fefe nem tudott jönni, Pásztor Gáborról pedig semmit sem tudunk.
Az út gyorsan telt, sokan átaludták a közel 200 km-es túrát.
A bemelegítés jól sikerült, a bírók megérkeztek, kezdődhetett a mérkőzés.
Kezdeti tapogatózás után Alm Zsolt gyorsan letette névjegyét és elkezdte a góltermelést.
Ezzel a találattal megszereztük a vezetést (utoljára a meccsen).
A válasz nem váratott sokáig, egy eladott labda utáni kontrát értékesítettek a hazaiak, majd
jött a rövidzárlat. Pár pillanattal később egy átlövés talált utat jó messziről a kapuba, ezzel
már a Miskolcnál az előny. Alig pár pillanat telt el és bal oldalról egy eleresztett lövés
Gergő lábai között talált utat, így ezzel a hibával már kétgólos volt a hátrány. Ekkor érezhető
volt, ennek csúnya vége lehet. Az első harmadban nem sikerült felpörögnünk, sok hibával
játszottunk volt mit megbeszélni.
A második harmadot remekül kezdtük, az első 6-7 percben remek játékot produkáltunk,
beszorítottuk a Miskolcot. Az eredmény nem is váratott magára sokáig, hisz KisAlma ismét
beköszönt, így ismét 1 gól volt a különbség. Kis idő kellett, hogy Gálék magukhoz térjenek.
Jöttek a támadások,először egy szépségdíjas találatot jegyezhettünk fel,mikor egy magas
keresztlabdát kapásból helyeztek a kapuba, majd egy vitatható büntetőt ítéltek Viktor ellen.
Gergőnek nem volt szerencséje, a labda egy pillanatra meg volt a lába alatt, de
kicsit „rányomott”, így az felperdült és becsúszott a kapuba.
A bajainkat tetézte, hogy Gergő bedobta a sisakját a kapuba, így a szlovák bíró azonnal 2
perces kiállítást osztott ki, amit Bäck Andris ült le. Nem kellett sok időt padon töltenie, mivel
egy átlövés utat talált a kapuba…4 védő között.
A gól felrázta a csapatot, ismét összeszedtük magunkat és elkezdtük ledolgozni a hátrányt.
Rendre távolról próbálkoztunk, aminek eredményeként két alkalommal (enyhe szerencsével)
bevettük a hazai kaput KisAlma révén, majd Viktor távoli bombája jelezte, nem adtuk fel.
A különbség a harmad végére 6-4 volt, nem dőlt el semmi.
A harmadik harmad egyértelműen rólunk szólt. Rendre végigvittük az akciókat, irányítottuk a
játékot és próbáltunk zárkózni. Ez sikerült is, Varga B értékesített egy kipattanót.
Tovább rohamoztunk, de itt-ott fellazult a védelem, így fordulhatott elő, hogy Gál Tominak
egy kis pöccintés elég volt, hogy a jobbról érkező labdát bepöccintse a kapuba… ismét kettő a
különbség.
Alm Zsolt ma remekelt, meglőtte negyedik találatát is, volt még időnk az egyenlítésre.
Mindent megpróbáltunk, de nem volt szerencsénk, így a két pont Miskolcon maradt egy egész
jónak mondható, a kiállítások ellenére békés találkozón.

Minden tekintetben azonos erőket képviselő csapatok találkoztak, így a visszavágón nem is
lehet más célunk, mint a két pont megszerzése!

 

Magyar Kupa közvetítés!

Picture
Az előző közvetítés pozitív visszajelzéseinek és eredményeinek köszönhetően a Best Média
Kft. ismét élő közvetítéssel jelentkezik.
Következő Magyar Kupa összecsapásunkat élőben tekinthetik meg a már jól ismert
webcímen.

http://sporthirugynokseg.hu/stream/


Legutóbb a Torpedo elleni bajnoki mérkőzés került műsorra, melynek nézettsége minden
várakozást felülmúlt, így joggal várhatjuk az újabb nézettségi csúcsot a Phoenix elleni
összecsaapáson, ahol a tét a legjobb négybe kerülés.

 

Betyárok a vitézek ellen!

Picture
Szombaton 11 órai kezdettel a Miskolc otthonában lép pályára a Kinizsi TTK.
A két csapat első ízben csap össze a Felsőházban, melyre mindkét alakulat jó szájízzel készülhet. Az első fordulóból a Miskolc Veszprémből hozta el a 2 pontot, míg a Kinizsis vitézek a White Sharksot győzték le magabiztosan.
A találkozón a vendégeknél bemutatkozhat az év végi nagy szerzemény, Alm Zsolt is, aki a WS ellen egy adminisztrációs (bürokratikus) hiba miatt nem szerepelhetett.
Ezen a meccsen „búcsúznak” a rákospalotaiak kapitányuktól, Csík Balázstól, aki jövő héten fekszik kés alá. Balázs az idény hátralévő részét kénytelen lesz kihagyni, de a nyári felkészülést már a csapattal kezdi.
Ha az Alapszakasz eredményeit nézzük, akkor egyértelműen a Miskolc tűnik esélyesebbnek, de ez egy „új” bajnokság, bármi megtörténhet. 



Forrás: http://sporthirugynokseg.hu

 

Boldog születésnapot!

Ezúton szeretnénk Boldog születésnapot kívánni, Csík Elemér "edzőbá"-nak. Isten éltessen sokáig!
 

Cápaharapás szőrivel 

Picture
Az alapszakasz Nyugati főcsoportjából harmadik helyen feljutó Kinizsi csapata a másik csoport szintén harmadik helyen végzett White Sharks csapatát fogadta. A találkozó  vérbeli rangadónak ígérkezett az alapszakasz eredményei alapján, hiszen a hasonló helyezés miatt mindkét csapatnak égető szüksége lett volna az Érdről megszerezhető maximális, azaz 2 pontra. A meccs első néhány percében ellenfelünk kiválóan kezdett, s agresszív labdajáratásuk többször is helyzetbe hozta a cápákat, így a kiváló formában játszó Szabó Gergő hamar bemutatkozhatott ellenfelének: remeklő kapusteljesítményét minden jelenlévő első ízben emelte ki. Ennek ellenére az első két gólnak a zöldmezesek örülhettek. A kétoldali tempóvisszavétel után azonban cápaütők emelkedtek a magasba, s így a kék-fehér mezesek egy gólra zárkóztak fel, mely ismét a játék felélénkülését eredményezte - valamint még két Kinizsis gólt is, így az első harmadot 4:1-re zárta csapatunk. A további két harmadban a finomabb mozdulatok, és a játék mellőzése következtében teret kaptak az agresszív ütközések, a bírói döntések kétoldalú értelmezései, valamint annak folyamatos megkérdőjelezései, melyet néhány kiállítással honorált - az egyébként remekül fújó - bírói páros. Ezen sajnálatos események ellenére

a túlnyomórészt sportszerű meccsen a több meghatározó játékosát is mellőző Kinizsi floorball csapata magabiztosan, 7:3-ra verte a cápákat, így az újév első mérkőzése 2pontot eredményezett egyesületünk számára. Köszönjük a jelenlévőknek a buzdítást, valamint a telepatikusan szurkolóknak is a szurkolást egyaránt, a bírói párosnak a mérkőzés kordában tartását.

A csapatból külön kiemelnénk teljesítményéért Szabó Gergőt, aki a mérkőzés minden pillanatában fantasztikusan védett, Bódis Ferencet, aki mérgét egy szerencsésen pördülő bombába folytotta, Görög Gergőt, aki háromszor is kihúzta a cápa fogát három fantasztikus találat formájában, Csík Balázst, aki a tőle olyannyira megszokott stabil, rutinos védőjátékával tört borsot a cápák orra alá, Csík Dánielt, aki többször is megrezgette ellenfelünk hálóját és állandó félelemben tartotta ellenfelünk védőit, Pataki Viktort, aki magabiztos, taktikus játékával és hatalmas lövéseivel szintén nagyrészt segítette egyesületünk győzelmét, Varga Bencét, aki fantasztikusan osztotta középen a labdákat és állandó veszélyt jelentett a kapura, Pásztor Gábort,aki remekül osztogatott, Halmi Józsit, aki rengeteg labdát szerzett valamint Back Andrást, aki mindvégig stabilan játszott, gólpasszán túl nem egyszer hozta a frászt ellenfelünk kapusára a közeli lövései révén. 


A Kinizsi legközelebb két hét múlva, Miskolcon fog ismét pályára lépni egy parázs hangulatúnak ígérkező találkozó keretei között.


 

Mazsolázás I.

Picture
Az alapszakasz küzdelmei véget értek.

A felsőházi rájátszásba a CH, Veszprém, Kinizsi hármas jut a Nyugati csoportból, míg a Torpedo és az Ares az alsóházban folytathatja. Nézzük, min is vagyunk túl eddig.

Az első edzőmérkőzésünkre „idegenekként” mentünk, hisz voltak olyanok, akik ezen a mérkőzésen találkoztak először. A posztok szerinti elosztás még közel sem működött.

A komáromi kétmérkőzéses találkozón már valamivel szervezettebbek voltunk, de még bőven nem úgy muzsikáltunk, ahogyan kellett volna.

Elérkezett a várva várt első mérkőzés, ahol tartalékos felállással megszereztük első győzelmünket, de aki látta a mérkőzést, az tudja, a játékunk minősége enyhén szólva is hagyott némi kívánni valót maga után.

A Torpedo elleni mérkőzés volt az első, ahol már tudatos megoldásokat tudtunk alkalmazni. Jól muzsikált a védelem és a támadó alakzat is. A védelem, ami a Pataki Viktor- Csík Balázs duóra épül, hihetetlenül hatékonyan szűrte a támadásokat, szinte falként magasodtak az ellenfelek támadói elé. A védelem másik párosa a Halmi Józsi- Bódis Feri duó, de sajnos Feri nem sok edzésen és mérkőzésen tudott részt venni, elsősorban térdsérülése miatt, míg Józsinak újabban a csuklójával voltak gondjai. Az ő hiányukat csak tetézte Csík Balázs sérülése. Sajnos a műtét nem volt elkerülhető, és egy szalagplasztika még vár Balázsra januárban. Egyértelmű, hogy a védelmünk szenvedte el a legnagyobb veszteségeket, épp ezért a két újoncot, Bäck Andrist és Muraközi Gábort kezdtük el próbálgatni ezen a poszton.

A Torpedo elleni második mérkőzésünkön már kimondottan tetszetős megoldásokkal leptek meg minket a srácok, így minden bizonnyal az utolsó két csoportmérkőzésen és a kupában is a kettőst hátul fogjuk tartani. A gondok ellenére elmondható, hogy eddig a bajnokságban mi kaptuk a legkevesebb gólt, hisz 6 mérkőzésen összesen 18 alkalommal kapituláltunk úgy, hogy volt egy 10 gólos veszprémi kiruccanásunk, ahol bizony eddigi legrosszabb formánkat hoztuk, és eddigi egyetlen összeomlásunkat produkáltuk, amit teljes egészében magunknak köszönhettünk.

A támadó szekciónk is kezd összeállni. Rengeteg gólveszélyes támadónk van, elég, Görög Gergőre, Csík Danira, Pásztor Gáborra vagy éppen Klinghammer Zolira gondolunk, de Pataki Viktor is rendre felzárkózik a támadásokhoz (jelenleg vezeti is a házi pontversenyt).

Még nem tökéletes, hisz számos alkalommal nem értik meg egymást a srácok, de ez idővel jobb és jobb lesz. Az egyénieskedés a másik probléma, de fokozatosan ezt is sikerül levetkőzni, meccsről meccsre több a passz, több a „játék”.

Varga Bence „szürke eminenciásként”  csendben teszi a dolgát, nagyon hasznosan játszik, akárcsak Gáll Patrik, akiben még sokkal több van, mint amit eddig láthattunk tőle, de egyre több edzésen látjuk, lassan visszatér a régi formája. A minden edzésre töretlenül lelátogató Horváth Balázs előtt le a kalappal, Vad Zsoltinak külön „respect”, hisz képes Vecsésről kijárni edzésre, még futóedzésre és csapatépítésre is kijött Káposztásmegyerre, kevés jobb példa van az elszántságra.

És végül, de nem utolsó sorban a leghátsó vonal. Szabó Gergő eddigi szereplése eddig várakozások feletti, rengeteg bravúrt láthatunk tőle idén. Urai Dávid sajnos kevés időt tud velünk tölteni. Szépen fejlődik, több mérkőzésen is lehetőséget kapott, és nem vallott szégyent. 


Összességében elmondható, hogy egy lépcsőfokot feljebb léptünk. Egy fok, ami az emeletre vezet, de még nincs vége. Jön a következő lépcső, ahova fel kell lépni. Ehhez három dologra feltétlenül szükség van: MUNKA, HIT, ALÁZAT!


 

Megkezdőtek az edzések!

Picture
Elkezdte a 2012-es évet csapatunk, nem is akárhogy. Tegnap birtokba vettük új termünket a László  Gyula Gimnáziumban, így a Kinizsi végre hazatért Palotára.

Tegnap sikeresen átszállítottuk a kapukat is, külön köszönet érte Bäck Andrisnak (aki Schumachert megszégyenítő módon vezette a Transportert…bár az ablakot nem tudja még lehúzni, de a sebességváltóval már elboldogul) és szüleinek.

Az első edzés remek hangulatban telt, nagy örömmel mozogtak a srácok. A terem talaja kifogástalan, akárcsak a világítás. Lehet épp ezért záporoztak a lövések, szép passzok követték egymást, nagy kacagásoktól zengett a terem…hiába, igazi edzés volt.

Halmi Józsi kicsit begörcsölt, Andris nem kicsit elfáradt, de mindenki élvezte. Balázs és Viktor elemében volt, Gergő osztotta a passzokat, Bence kegyetlenül büntetett, Dani pedig Gerivel vívott élet-halál harcot (ki hányat lő be/véd ki játék).

Ez az edzés volt a főpróba a vasárnapi találkozóra, ahol a Cápákat fogadjuk.


 

Már élesben megy a játék!

Picture

Kinizsi TTK- White Sharks 


Itt az ideje elkezdeni ezt az évet. „Új év, új bajnokság”, mondhatnánk, ugyanis elkezdődik az ob2. felsőházi rájátszása.

Vasárnap a White Sharks csapata látogat Érdre, akik a Keleti csoport 3. helyén jutottak a felsőházba, miután a Kecskemét vereséget szenvedett a Neumann csapatától Kartalon.

A két csapat tétmérkőzésen még nem találkozott, így nincs reális összehasonlítási alap.

További jó hír, hogy Csík Balázs január végi műtétjéig még a csapat rendelkezésére áll, így remélhetőleg a kapitány vezérletével a védelem is remekül muzsikál majd. 


A találkozó 12.20 perckor kezdődik az érdi Treff Sportcentumban.Már élesben megy a játék! 




 

Boldog Új évet!


ca-pub-6505528959990217