kinizsi ttk - ares hc 2030

Picture
Időpont: 
2011. szeptember 3. szombat, 16.30.

Helyszín: 
Érd, Treff Sportcsarnok. 
Piroska u. 6.

Elérkezett a várva várt pillanat, bajnoki mérkőzésen lép pályára csapatunk a Floorballer.hu OB2. Nyugati csoportjában. Sok munkába került, hogy ide elérjünk, de ez csak egy lépés azon a rögös úton, ami végső célunkhoz vezet. Megérkezett a nyomdából csapatunk mezgarnitúrája, így Érden debütál a Kinizsi címeres mez.

A csapat összeállítása még nem lesz az első fordulóban teljes, mivel számos játékos átigazolási ügye a Verseny Bizottság döntésétől függ, de a létszámmal nem lehetnek problémái Csík Elemér edzőnek.

Minden bizonnyal Szabó Geri kezd a kapuban, de Urai Dávid is bevethető lesz a szombati mérkőzésen.

A mezőnyben Klinghammer Zoli rutinjára nagy szükségünk lesz center poszton, mellette Pásztor Gábor, Csík Dani, Görög Gergő, Horvát Balázs és Bäck Andris segíti a támadásokat, a napról nappra javuló védelmet Pataki Viktor, Csík Balázs, Halmi Józsi és Egry Szabolcs képviseli majd.

Ellenfelünk felállásáról nem sokat tudunk, létszámuk bizonytalan. Több játékosuk az Ares A csapatához csatlakozott, de helyükre sikerült pár új igazolást szereznie Pavelka Zoltán edzőnek. Ellenfelünk az első csapattal készült, így erőnlétben nem lehet gondjuk.

Csapatunk felkészülése nem nevezhető tökéletesnek. Elég későn körvonalazódott több tényező, így a felkészülést kissé megkésve tudtuk elkezdeni. Kondicionálisan még nem értük el a kívánt szintet, a sorok összeszokottsága sem tökéletes. Első edzőmérkőzésünket az Ares ellen 8-4-re elveszítettük, majd a komáromi túrán 10-3-ra, valamint 10-5-re kaptunk ki.

Az Ares mérkőzéshez képest javulás volt tapasztalható a védekezésben, habár a 10-10 kapott gól nem erre utal, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ellenfelünk jóval erősebb játékerőt képvisel.   

A szombati mérkőzés végkimenetelét illetően nem bocsátkozunk esélylatolgatásba, mindkét csapat mellett fel tudunk érveket sorakoztatni pro és kontra, így csak az biztos, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy bajnoki bemutatkozásunk sikeres legyen.

A mérkőzésről felvétel készül a Sporthírügynökség és a Hunrun.com Kft. jóvoltából (az UNIX TSE és a Vodafone közreműködésével), így a mérkőzés, valamint az összefoglaló hamarosan megtekinthető lesz a hunrun.com weboldalon.

A cégcsoportról annyit lehet tudni, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség versenyeit közvetíti immár három esztendeje (22 ország 4-5000 néző/* alkalom), és a nevükkel összefonódik az Ultratriatlon sportág meghonosodása hazánkban, mivel elsők között segítették Tamás Zsolt (világkupa győztes ultratriatlonista 2007)munkáját és fáradhatatlanul dolgoznak a mai napig is, mivel szinte csak Ők számolnak be az aktuális világkupa futamokról. Amerikai fociban élő közvetítéssel járulnak hozzá minden februárban az egy napos torna sikeréhez, az élő internetes közvetítéssel. Reméljük hasonló  módon a floorball népszerűsítését is elkezdik majd hamarosan velünk együttműködésben.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! 


 

Komáromi Kirándulás

Picture
Vasárnap, Komáromba utazott csapatunk ahol egy fél napot töltöttünk el.

Délben egy edző meccsel kezdtük meg Komáromi vendégségünket. Az első harmadot csapatunk kapusának és szerencséjének elég erősen köszönhetően 1-1es döntetlennel zártuk. Következő 2 harmadban már kiütközött a különbség a két csapat közt, mind összeszokottságban mind kondícióban. A két harmad összesítve 9-2es komáromi fölénnyel zárult. Az első mérkőzés tehát 10-3al végződött

Ezután a házigazdák megvendégeltek minket egy kis bográcsban főtt paprikás krumplival, mely után egy kis pihi következett.

A második meccsen már valamennyivel jobban helyt állt a csapat, mivel már kezdtük felvenni a ritmust és megszokni egymás játékát, bár az erőnlétünk kicsit alább hagyott az első mérkőzéshez képest. Az első harmadot ezen a meccsen is jól sikerült befejeznünk, mivel 1-2es vendég, vezetéssel zárult. Ezután még a második harmad első felében is tartottuk magunkat, de ez után eltört a mécses és az első meccshez hasonlóan, 9-3 lett a második két játékrész eredménye, így a meccs 10-5el ért véget.

Összességében csapatunk derekasan helyt állt és bár vannak, még hiányzok, de lassan tényleg összeáll a csapat.

Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni a meghívást az SZPK csapatának!


 

igazolások

Picture
Az elmúlt két hétben számos igazolás született, amikről még nem számoltunk be.

A Kinizsiben kezdi el floorballos pályafutását Egry Szabolcs, aki egyben a csapat erőnléti edzője is lesz a továbbiakban. Rajta kívül Bäck András érkezett, aki nem régen ragadott először ütőt, de a három edzőmérkőzésen bizonyította, jó sportot választott.

Muraközi Gábor személyében szintén „szűz” igazolást köszönthetünk.

Az átigazolási piacon is tevékenykedtük. Leigazoltuk a kapuba Urai Dávidot, így már két kapusunk van, valamint a WS-től egy vérbeli támadó érkezett, Vad Zsolt személyében.

Gáll Patrik, Varga Bence és Bódis Ferenc átigazolásáról pedig a Verseny Bizottság fog dönteni hamarosan.



 

Első meccs!

Picture
ARES Hockey Club - Kinizsi TTK 8-4 (3-0,3-2,2-2)

Első edzőmérkőzés, első próbálkozások, első tanulságok, első gólok

Több szempontból is fontos volt számunkra 18.-a. Első edzőmérkőzésünket játszotta egyesületünk, ráadásul Érden, amit a szezonban otthonunknak mondhatunk és a találkozón debütált új edzőnk, Csík Elemér is.

Kis késéssel érkezett a csapat java. Sajnos a sok nyaraló miatt csak 9 mezőnyjátékossal érkeztünk, sok hiányzónk volt. Gyors bemelegítés után elkezdődött az első mérkőzés.

Az első harmadban még aludt a csapat. A passzok nehézkesen akartak a megfelelő helyre jutni, nem volt egyértelmű, hogy embert fogunk, vagy zónát védekezünk, ki hol és hogy helyezkedik elöl és hátul. Az eredmény pillanatok alatt 3-0 az Aresnak.

A harmad után megkapta a csapat a fejmosást, tisztultak a dolgok, felpörögtek a lábak.

Támadtunk folyamatosan, a helyezetek számát megsaccolni is nehéz lenne.

A próbálkozásokat siker koronázta, először Pásztor Gábor, majd Csík Dani talált be.

3-2-re sikerült felzárkózni, amikor jött egy fél perces rövidzárlat, ahol 2 gólt kaptunk.

Az utolsó harmadban is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezéssel hadilábon álltak a legények. Kettő, a végsőkig kijátszott helyzetet sikerült értékesíteni Klinghammer és Pataki révén. A védekezéssel még sok probléma volt, számtalan alkalommal 3 az 1 elleni szituációba futottunk bele, ami a túlzott kitámadásra vezethető vissza.

Összességében a 8-4 es eredmény nem nevezhető rossznak, hisz mindösszesen második alkalommal találkoztak a srácok, egy közös edzéssel a hátuk mögött.

Tudjuk,mik voltak a hibák, így ezek kijavításán is elkezdhetünk dolgozni.

Sok tanulságot vonhatunk le, sok minden kiderült, nagyon hasznos volt az érdi látogatás.

A következő héten folyik tovább a munka és készülünk a komáromi kirándulásra.


Csapatunk: Szabó Gergely, Pataki Viktor, Klinghammer Zoltán, Pásztor Gábor, Csík Balázs, Csík Dániel, Horváth Balázs, Bäck András, Bódis Ferenc, Varga Bence, Csík Elemér, Egry Szabolcs, Csík András

Képek a Fotógalériában >>>

 

Egy edzés krónikája!

Picture
Történetünk kedd reggel kezdődik, mikor megérkezik a hőn várt e-mail, miszerint mehetünk a kapukért, mert van. Erre alapoztunk 2 hete, így nem kicsit lepődtünk meg,mikor megérkeztünk a tett színhelyére (az autóval, amit nem volt egyszerű elintézni), s közölték, még sincs kapu…még jó,hogy előre megkérdeztük. Nem kis probléma elé állítottak ezzel minket, így eszeveszett szervezésbe kezdtünk. Első nekifutásra gyorsan átkocsikáztunk egy másik floorball boltba, ami szabadság miatt zárva. Rohanás haza, ahol a netet kezdtük böngészni, minden lehetséges helyet felhívtunk, de eredmény nem született.

Jöhet a „B” terv, kérjünk kölcsön egy kaput…nos ez sem volt épp könnyű. Áttelefonáltuk a fél országot, de vagy edzést tartanak, vagy nem tudnak kulcsot szerezni, vagy csak egyszerűen nem adják oda. A mentőövet a Cartoon Heroes csapata dobta számunkra, akik épp edzőtáborba készülnek, de a TF-en található kapukat kölcsönadták nekünk. Amit ez úton is nagyon köszönünk nekik!!!

No igen…de egy kicsike Suzuki nehezen összeegyeztethető 2 óriási kapuval. Első látásra bebizonyosodott, hogy a Suzuki előbb befér a kapuba,mint fordítva.

De szemesnek áll a világ, és ismét bebizonyosodott, hogy a magyar ész páratlan a maga nemében. Egy hírtelen ötlettől vezérelve a 2 kapu felkerült a kocsi tetejére, mint ahogy a lenti képen jól látható. Jó erősen lekötöztük és elindultunk, hogy átszeljük a várost, mint Frodó és Samu a Gyűrűk ura című filmben, át Mordoron, elkerülve az orkokat.

Két hősünk kerülő utakon, belső sávban próbálta elkerülni a rend éber őreit szép fővárosunk álomszép útjain. De küldetésüket siker koronázta, a kapuk sikeresen megérkeztek Újpestre. 

Gyűltek már a legények, nagyjából pontosan érkezett a nép, szinte mindenki ott volt (kivéve az igazoltan távol maradók), így jó kis edzés ígérkezett. Bemelegítő futás, nyújtás után Klinghammer Zoli vezetésével kezdtük meg a munkát (Elemér edzőbá’ csak csütörtök ön csatlakozik hozzánk). Lövő gyakorlatokkal kezdtünk, majd 1-2 szituáció után a sorok kialakítása kezdődött, majd a sorok egymás elleni játéka. Remekül sikerültek az első próbálkozások, a Csík Balázs-Csík Dani- Klinghammer Zoli- Pataki Viktor-Major Attila kvartett pillanatok alatt megtalálta a közös hangot, míg a másik oldalon Bäck Andris-Varga Bé- Horváth-Muraközi négyess villám gyorsan jelezte, itt a feltörekvő nemzedék. Külön kiemelendő új igazolásunk, Bäck Andis, aki hihetetlenül jól mozgott, és ha elárulnánk, életében hányadik alkalommal ragadott ütőt, sokan nem hinnének nekünk.

Az edzés után egy gyors megbeszélést tartottunk, ahol a csapat kapitányt választott. Egyhangú szavazáson a gárda Pataki Viktort jelölte, így a szezonban az ő vezetésével futunk ki a pályára.

Elfáradtunk, de megállapítható, sok munka vár még ránk, egy hosszú útra léptünk, ahol megtettük az első lépést.



 

Célegyenesben!

Picture
A mai napon az edzések helye és időpontja is véglegessé vált csapatunk számára. Az edzéseknek a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium ad otthont, ahonnan több játékosunk karriere is indult. Az edzések esti időpontban kezdődnek 19:45-21:15 kedd és csütörtöki napokon.


 

Új Design!

A honlapon teljes átalakítást végeztem, hogy hű legyen klubunk színeihez!
Picture
 

GO WEST! Avagy IRÁNY NYUGAT!

Picture
Egyre valóság hűbb állapotba jut csapatunk, hisz már a bajnoki besorolásunk, valamint a csoportunk sorsolása is megtörtént.

A Kinizsi TTK a 2011/2011-es szezonban a floorballer.hu OB2-es bajnokság NYUGATI Csoportjában szerepel. Ellenfeleink kilétéről is lehullott a lepel. A Csoportban az Ares második csapata, az OB1-es múlttal rendelkező Torpedo Justitia és Cartoon Heroes, valamint az OB1-es álmokat szövögető Veszpém Lizards lesz az ellenfelünk, míg a KELETI csoportban harcol a Miskolc, a Kecskemét, a Neumann, a Phoenix Lizards és a White Sharks csapata.

Első mérkőzésünkre szeptember első hétvégéjén kerül sor, ellenfelünk pedig az ARES HC 2030 lesz.

Az alapszakasz mérkőzései megtekinthetők a „Mérkőzések” menüpontban.


 

2 vidéki, 2 légiós

Picture
A mai napon sem tétlenkedtünk, négy új játékosnak örülhetünk. A Diamonds csapatától érkezett a korábbi utánpótlás válogatott Pataki Viktor, kinek fontos szerepet szánunk, valamint a szintén volt utánpótlás válogatott Pásztor Gábor és Görög Gergő.

Aláírásra került Horváth Balázs átigazolási lapja is, így ő is csatlakozhat csapatunkhoz.

Remek hetet zártunk. Jövő hétre is számos célt tűztünk ki, sok feladat vár még ránk, hogy a bajnoki rajtra minden rendben legyen.

 

Komáromban zárjuk a hónapot!

Picture
Augusztus utolsó vasárnapját Komáromban fogja tölteni csapatunk. Az SZPK vendégei leszünk 2 mérkőzés erejéig. Délelőtt és délután 1-1 találkozón finomíthatják a csapatok a bajnoki rajtig a begyakorolandó elemeket. A két mérkőzés között egy közös bográcsozással búcsúztatjuk a nyarat.

A mérkőzések pontos időpontjait a jövő héten kerülnek megbeszélésre.

Reményeink szerint legerősebb keretünkkel vágunk neki az útnak.




ca-pub-6505528959990217