Józanító pofon!

Picture

Szombat délután Lőrincre látogattunk, ahol a CH vendégei voltunk.
Pásztor Gabi dolgozott, Klinghammer Zoli lábadozik, Fefe térde rossz állapotban van, így 2 sorral érkeztünk a mérkőzésre. A bemelegítés nem volt túl intenzív, de ennek ellenére mi kezdtük jobban a meccset.
Bäck Andris remek labdával kínálta meg Verga Bencét a bal szélről, aki beakasztotta az első találatunkat. Ekkor még nem sejtettük, hogy hosszú időre utolsó épkézláb megmozdulásunkat láthatjuk.
A továbbiakban CH támadások jellemezték a harmadot, a Dávid testvérek rendre kapu elé kerültek. A védelem szinte észrevehetetlen volt, így a harmad végére 3 találatot jegyezhetett a hazai csapat. A harmadik gól után már veszekedések is voltak, és mint tudjuk, ez sosem vezet jóra. A második játékrész is hazai rohamokkal kezdődött. A lövéseket nem tudtuk blokkolni, így Dávid András harmadik gólját szerezhette.
A kapuscsere után sem változott a helyzet, a CH rendre kapu elé került, és a harmad végére már 8-2-t mutatott az eredményjelző. A szünetben sajnos elszabadultak az indulatok, ami mutatta, komoly a gond. A harmadik harmadra szurkolóink egy része már ott sem maradt, és a kupaelődöntős
ellenfeleiket felmérő komáromi különítmény is úgy ítélte meg, eleget láttak.
Hogy minek köszönhető, azt nem tudni, de a harmadik játékrészre az igazi Kinizsi futott ki. Elkezdtünk végre játszani. Mentek a passzok, jöttek a blokkok, működött a védekezés,
támadtunk folyamatosan és zsinórban 4 találatot jegyeztünk. A hazaiak is érezték, ez már nem vicc, így időt kértek. A folytatásban is támadtunk, de gólt már csak a hazaiak szereztek, egy emberelőnyös helyzetet értékesítettek. A végeredmény 9:6.
Elmondható, gyenge első és második harmadban nyújtott teljesítményünket csak a játékvezetőknek sikerült alulmúlni, ezen a napon ők sem alkottak nagyot. A mérkőzés megint bebizonyította, rengetek tanulni valónk van még, mire tényleg össze(és be)érünk. Legközelebb a Neumann ellen játszunk, majd jön a várt SZPK elleni kupameccs… van mit javítanunk, de rajta vagyunk.

 

Nézettségi rekord!

Picture
Remek mutatókkal zárt a közvetítés a  vasárnap közvetített Kinizsi TTK- Phoenix Fireball férfi floorball Magyar Kupa
negyeddöntő mérkőzés nézettségi adatai meglehetősen kedvező képet mutatnak.
A mérkőzést a világ 9 országában majdnem ezren tekintették meg, a mérkőzés felvételét pedig több száz alkalommal nyitották (és nyitják) meg az érdeklődők.
Magyarországon kívül Ausztriából, Hollandiából, Angliából, Szerbiából, Spanyolországból, Romániából, Ukrajnából, Finnországból és az Egyesült Államokból követték élőben az
eseményeket.
Kis hazánkban Budapest adta ismét a legtöbb online néződ, megelőzve Debrecent és Veszprémet. A legutóbbi közvetítéshez képest sokkal nagyobb volt az érdeklődés, ezt az is bizonyítja, hogy közel háromszor annyi településről nyitották meg a közvetítés linkjét.
Bízunk benne, hogy a március 15-én 14.20-tól megrendezésre kerülő Kinizsi TTK- SZPKNokia Magyar Kupa elődöntő mérkőzés újabb nézőcsúcsot hoz majd.

 

KluBtörténeti győzelem!

Picture
Vasárnap a Magyar Kupa a negyeddöntőit rendezték, amásodik vonalban vitézkedő Kinizsi TTK csapata fogadta az ob1. egyik bajnokesélyesét, a Phoenix Fireball SE-t. Szép számú nézősereg gyűlt össze az érdi Treff Sportcsarnokban, garantált volt a jó hangulat, de akik otthon maradtak sem maradtak le az izgalmas mérkőzésről, mivel portálunk a negyeddöntőt élőben közvetítette!.

A bemelegítésnél látszódott, a vendégek remek erőnlétben vannak és létszámukkal sincsenek gondok. A Kinizsi pedig (hosszú idő után ismét) két kapussal és a szokásos 2 teljes sorral vette fel a küzdelmet. A mérkőzés a várt forgatókönyv szerint kezdődött, a vendégek egyből támadásba lendültek, első góljukra nem is kellett sokáig várni, Csordás Tamás lőtte ki a bal alsót a 3. percben. További támadásokat vezettek, de elkezdtek éledezni a hazaiak is, akik pár lövéssel jelezték, ők is jelen vannak. Ennek eredményeként a 7. percben Csík Dani egy egyéni akció után önmaga és csapata első találatát jegyezhette. A gól után rendezettebb játékkal rukkoltak elő a hazaiak, míg a vendégek folyamatosan támadtak. Gólt mégis a Vitézek szereztek, Horváth Balázs passzát varázsolta Varga Bence a kapuba, így nagy meglepetésre vezettek a rákospalotaiak. A harmad hátralévő részében erős vendég fölény mutatkozott, de gólt nem sikerült lőniük, elsősorban az egész meccsen remekül védő Szabó Gergőnek köszönhetően, így nem kis meglepetésre az ob2-es csapat vonulhatott előnyre a szünetben.

A második harmadot nyugodtan nevezhetjük a Kinizsi történetének legjobb játékrészének. Remek passzok, mutatós, hatékony támadások, remek védekezés. Ez a jó floorball ismérve, és ezt a Vitézek most megmutatták. Kijelenthetjük, a harmadban a Kinizsi oktatta ellenfelét. A meccs egyik hőse, Csík Dani háromszor talált a kapuba, valamint Horváth Balázs és Alm Zsolt is 1-1 találattal járult hozzá, hogy az eredményjelzőn egy elképesztő eredmény, 7-1 szerepeljen. Az utolsó harmad előtt 6 gólos különbség! Érett a meglepetés!

Ha azt mondtuk, a második harmadban a Vitézek oktattak, ez igaz a harmadik harmadban a Phoenixre is, hisz az utolsó 20 percben közel álltak ahhoz, hogy kisebb csodát hajtsanak végre. A Németh- Rácz páros által vezérelt Phoenix az első pillanattól hihetetlen nyomás alatt tartotta a hazaiakat, gyakorlatilag saját kapujuk elé szegezték őket és sorra lőtték a gólokat. Elfáradtak a Vitézek, jöttek a hibák, a nyomás alatt a védekezés pillanatokra kihagyott, amit ob1-es ellenfelük kegyetlenül ki is használt. Még 8 perc volt hátra, mikor Németh góljával 7-6-ra módosult az eredmény, remek hajrával feltámadt a Phoenix és megint nyílt volt a mérkőzés.

Ekkor remek ütemben kértek időt a hazaiak, ami megtörte a vendégek lendületét. A következő percekben a védelem ismét nagyot alkotott, rengeteg lövést blokkoltak, mindenbe beleálltak, amit nem tudtak, azt a kapus hárította. És elérkezett az 58.perc, mikor a kapitány, Pataki Viktor remekbeszabott szólója után elementáris erővel bombázott az ellenfél kapujába és elszabadult a „pokol”. A mérkőzést végig tomboló közönség Kinizsis része hangorkánban tört ki, a fiúk összeborulva, eufórikus állapotban tomboltak egymás nyakába ugorva, tudták, már csak 2 perc választja el őket az idei Magyar Kupa sorozat legnagyobb meglepetésétől.

A Phoenix megpróbált mindent, a végén kapusukat is lehozták, de gólt már nem sikerült elérniük, így elkezdődhetett az ünneplés. Két harmadon át ob1-es csapatokat megszégyenítő tempót és játékot produkált a Kinizsi csapata, de a harmadik harmadra teljesen elfáradtak, így a vége elég szorosra sikerült.

Nagy dolgot vittek véghez a Vitézek, le a kalappal a csapat minden tagja előtt, nagyot küzdöttek,a szív, az önmagukba vetett hit és az akarat diadalt aratott.


 

most vitéz győzelem!

Picture
Vasárnap Érden fogatuk a Veszprém gárdáját. Az alapszakaszban kétszer is „beleszaladtunk a késbe”, de a felsőházi rájátszásban tiszta lappal indultunk. Két sornyian képviseltettük magunkat, Vad Zsolti beteg, Klinghammer Zoli elutazott, Pásztor Gábor nem ért rá. A megmaradtak közül sem volt mindenki teljesen rendben, hisz volt, aki beteg és volt, aki munkából jött. A bemelegítést is kicsit álmosan kezdtük, akárcsak a találkozót. 55 másodperc kellett, hogy a vendégek vezetést szerezzenek, Kolossváryt engedték el a védők. Folydogált a játék, mígnem az 5.percben Csík Dani egyenlített. Csordogált a mérkőzés, járattuk a labdát, szép támadásokat vezettünk. Ennek eredményeként a 10.percben Horváth Balázs keresztpasszát Varga Bence helyezte a kapuba, megszerezve a vezetést a Kinizsinek. A harmad vége előtt Török egyenlített, így 2-2-vel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrész 2. percében ismét a vendégeknél volt az előny, Tölgyesi szemfülesen kihasználta, hogy a szabadütésnél a sorfal „elfelejtett” felállni (korábban a CH ellen is előfordult ez), így nem volt nehéz a háló bal felső sarkába varrni a játékszert. 10 perc gólcsend következett. A 22 percben egy érdekes kiállítást kaptak a vendégek. Történt ugyanis, hogy egy ziccert követően a labda a kapu mellett suhant el, de Gergő hozzáért az ejtőhálóhoz, a kispadról pedig gólt láttak a vendégek, így örömükben beszaladtak a pályára. Mi egyből támadni kezdtünk, s mivel a labda nem volt kint, így túl sok játékos termett egyszerre a pályán, amit a bírók (helyesen) kiállítással honoráltak. Habár a csapatok szakadatlanul ostromolták a kapukat, gól csak a 32.percben szereztünk, Csík Dani bombázta be Görög Gergő passzát. Nem hagyta a Veszprém annyiban a dolgot, támadtak tovább, melynek eredményeként Kuti ismét megszerezte a veszetést. Ezt követően Csík Dani percei következtek, hisz 3 perc alatt újabb 2 találatot jegyezhetett. Próbáltuk nyomás alatt tartani a Veszprémet, sokszor szögeztük őket kapujuk elé, számtalan gólhelyzetet kialakítva, míg hátul a védelem Halmi és Bódis remeklésének köszönhetően remekül tartotta magát, így a záró harmad előtt 5-4-es előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.
A harmadik harmad eléggé izgalmasra sikerült. Remekül járattuk a labdát, minden erőnket a támadásokra koncentráltuk, hisz az elejétől kezdve éreztük, ez a mi napunk.
Görög Gergő remekbe szabott lövésével két gólra növeltük az előnyt, majd Pataki Viktor révén már 7-4 volt az állás. Vérszemet kapott a csapat, hisz volt miért visszavágnunk a Gyíkoknak. A támadások hevében fellazult a védelem, egyre könnyebben jutottak el a kapuig a támadók. A 48 percben Tölgyesi köszönt be egy kontra után, amire Pataki Viktor gyorsan válaszolt (ismét Gergő passzát értékesítette). Már csak 10 perc volt hátra és 3 gólos volt az előny. Ekkor Kolossváry használta ki Gergő helyezkedési hibáját és a bal rövidbe lőtte a labdát. Hogy maradjon a 3 gólos különbség, arról Alm Zsolt gondoskodott, mikor az egész meccsen remekül játszó Varga Bence passzát helyezte a gólvonal mögé.
Pár másodperc kellett, hogy szépítsenek a Gyíkok. Ekkor Cseh használta ki a védelem megingását, jobbról tette a labdát a bal alsóba. Felváltva támadtak a csapatok, mígnem 58.58-nál Cseh közelről lőtt gól Gergő támaszkodó keze mellett, így 1 perc maradt…és 1 gól előny. Lassan telt az idő, támadott a Veszprém, de az utolsó kapu mögüli beadásuk elakadt, így az
előre vágott labdával már nem értek vissza Törökék.

 

Farsangi Retro Buli!


ca-pub-6505528959990217